Att söka rätt information

4 november, 2013

”Google är bra för där finns det information om allt”

Det är visserligen sant men det är lika sant att mycket av den information som finns sökbart på Google inte är tillförlitlig. Det är lika lätt att hitta information om att den globala uppvärmningen existerar som att den inte existerar. Med andra ord ska man vara lite skeptisk till det man hittar.

Var hittar man då den mest tillförlitliga kunskapen?

Download

För det första är det alltid bra att söka efter instruktionsböcker utgivna av företag. De som håller på att skruva ihop sitt kök kommer ofta till en punkt då de inte vet hur man ska fortsätta. Har man inte någon instruktionsbok kan det bli problem. Nu följer det ju alltid med böcker till köksinredningen men den kan alltid komma bort. De som vet vad köksluckorna heter eller vad kökshandtagen har för benämning kan söka på detta och ofta hitta en nedladdningsbar instruktionsbok.

Wikipedia

Wikipedia är relativt tillförlitlig men hjälper inte mycket de dagar som köksluckorna sitter på snedden och knopparna vill göra allt annat än sitta still på rätt plats. Wikipedia är bra informationskanal när det gäller allmänbildning – men inte instruktioner.

Bloggar

Kökslådor med skålhandtagEn blogg karaktereriserades länge av att den skulle innehålla egna åsikter och en liten berättelse om vad som hänt i författarens liv. Så är det inte längre. Det finns bloggar som är helt inriktade på fakta.

Bloggförfattare som riktat in sig på att t.ex. skriva om hur man inreder kök och då med fakta som bas. Om de själva tycker det är snyggt eller inte syns inte i texten. En av dessa är http://skålhandtag.se/ som inte bara specialiserat sig på köket utan dragit specialiseringen ännu längre och enbart skriver texter om skålhandtag.

Har man problem med att fästa sina skålhandtag är chansen inte så stor att man hittar instruktionsböcker på dessa bloggar. Däremot är det stor chans att man hittar tips och idéer om hur man kan tänka och göra. För går det inte på ett sätt så går det säkert på ett annat. Ju mer kunskap man har om ett område desto lättare hittar man de alternativa lösningarna.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.