Jämföra Spa hotell

4 september, 2016

Det spelar i stort sett ingen roll om man vill åka på en spaweekend i Stockholm eller Bromölla, i Göteborg eller Kiruna. Det finns nästan alltid ett stort utbud av spaanläggningar att välja på. Detta åtminstone om man kan åka en timme med bil hemifrån vilket i sig kan vara skönt då spa handlar om att lämna vardagsstressen för ett tag. Men vilket ska man välja? Vid en första anblick kan det se ut som ett spaweekend hotell är identisk med ett annat men det skiljer ganska mycket på vad man får för sina pengar.

För det första handlar det just om vad hotellet menar med ”spa”. Begreppet tolkas nämligen extremt olika. Ett hotell kan säga att de har spa och därmed syfta på den bastu, de vilostolar och den bubbelpool de har. Andra kan erbjuda spa och då mena den anläggning de har med massagedusch, badtunna, simbassäng, massagemöjlighet, bastu med olika inriktningar och möjlighet till privata rum. Här får man helt enkelt se på bilder, läsa recensioner och läsa vad andra skriver om anläggningen. Det är sant att bägge dessa hotellen erbjuder spa – men spa och spa kan skilja rejält.

Handdukar och ljus

För det andra bör man se på in- och utcheckningstiderna. En del har incheckning kring lunch vilket betyder att gästerna får nästan en halv dag mer vistelse än när incheckning är vid 17-18. Det kan låta lite med en skillnad på några få timmar men visst är det skönt att redan på fredagen få varva ner, få tid i badet och slappna av. Och ändå ha kvar tid på dagen.

Det samma gäller då även utcheckningen. Att behöva checka ut vid 10 är vanligt – men inte speciellt behagligt. Att åka på spa ska vara lugnande. Allt får ska få ta sin lilla tid. En lång sovmorgon och ett morgondopp är betydligt mer trevligt än att behöva packa ihop alla sina saker redan innan frukost eftersom utcheckningen måste ske precis när frukostbuffén stänger.

Kolla även vad som ingår i priset. Frukost, boende och entré ingår ju alltid men vad mer? En del anläggningar har gruppträningar och aktiviteter. Vissa tar extrabetalt för närvaro på dessa. Andra bjuder på det mesta och tar enbart betalt för personliga behandlingar.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.