Vad är restaurangchansen?

5 augusti, 2016

I flera år har ett rabatthäfte sålts som kallas för restaurangchansen. Dessa innehåller lokala rabatter vilket gör att de även säljs lokalt i landet. Exempelvis har rabatthäftet sålts i Gävle under många år och har då innehållit rabatter på lokala butiker och restauranger.

Från början var restaurangchansen främst inriktad på att erbjuda rabatter på de lokala restaurangerna men med tiden har även andra företag visat sitt intresse för att vara med och exempelvis 2014 var det även med rabattkuponger från Dressman, Guldfynd och andra butiker som brukar finnas i många stadskärnor.

Delad glädje

En stor fördel med detta rabatthäfte är att den har en tredelad positiv funktion. För det första säljs den ofta av idrottsföreningar och andra organisationer för att de ska kunna tjäna lite extra pengar. Ett häfte säljs för 100kr och av dessa så får föreningen behålla 50kr. En mycket hög förtjänst på en produkt som är väldig lätt att sälja.

Restaurangchansen

Många föreningar använder Restaurangchansen, här är det fotbollsklubben Hagaströms SK som promotar både sig själva och Restaurangchansen.

För det andra gynnar ju självklart rabattkupongerna personen som köper dessa. Visserligen får man betala 100kr för häftet men detta tjänas in genom att använda en enda kupong. Som ett exempel kunde man 2014 (Gävle) få äta två personer för priset av en på restaurangen ”Libanesen på hörnet”. Med tanke på att en meny kostar 198kr har man alltså sparat nästan 200 bara på att använda en av de mängder av kuponger som häftet består av.

För det tredje gynnar även dessa kuponghäften de butiker som är med. Det blir ett mycket billigt sätt att marknadsföra sig och få nya kunder till restaurangen. Att betala annonser i tidningar eller annat kostar betydligt mer än vad det gör att vara med i detta kuponghäfte.

Med tanke på att Gävleborna nu lärt sig att detta häfte kommer varje år och att de efterfrågar dem så har även ”värdet” av att vara med i häftet ökat avsevärt. En win and win situation alltså åt alla håll.

Inga kommentarer

Kommentarer inaktiverade.